Sokan kérdezitek tőlünk, hogy miért javasoljuk, hogy a nyári táborok során a diákok az iskolai szállást válasszák. Íme a fő indokok:

  • Biztonság: az iskolák, ahol a diákok a tábor során laknak, egész évben működő, akkreditált iskolák, biztonságosan és kényelmesen felszerelt szobákkal és közös helységekkel. 24 órás tanári felügyelettel, korabeli diáktársakkal,  orvosi szobával, ellenőrzött környezetben működnek. Bármilyen váratlan helyzet során a legbiztonságosabb helyen lesz a diák.
  • Étkezés: az iskolákban remekül felszerelt konyhákban, helyben főznek a diákoknak. Minden étkezés svédasztalos, bőséges és egészséges, a válogatós diákok is megtalálják a kedvükre valót minden étkezés során. Esetleges allergia, laktóz vagy gluten érzékenységi elvárásoknak biztonságosan és rutinnal tudnak megfelelni a konyhán. Étkezések között szendvics és gyümölcs van számukra kikészítve.
  • Társaság: az iskolákban a diákok életkortól függően 2-4 fős szobákban laknak, saját korosztályú és nemű nemzetközi diákokkal. Mindig van társaságuk, folyamatosan kötődnek a barátságok, este lefekvés előtt a közös helységekben szerveznek esti programokat (pl. közös társasjáték, filmnézés). Reggelente a diákok együtt ébrednek, közösen reggeliznek (ahogyan majd közösen vacsoráznak is) és készülnek az aznapi programokra. Így tényleg az történik, hogy minden ébren töltött percben angolnyelvű, hasonló korúak társaságában van a diák, folyamatosan angolul beszélgetnek és megvalósul a Total English Program.
  • Minőségi idő egész nap: a nyári táborokban az angol nyelvoktatáson túl remek minőségű programok, szakkörök és sportok választhatóak egész nap angol anyanyelvű pedagógusok és edzők vezetésével. Minden diákot bevonnak: a pozitív, motivált hangulatban nincsen lehetőség arra, hogy valaki délutánonként a szobájában a telefonjával játszon. Korosztálynak megfelelően esti programok is vannak, általában az iskola közös helységeiben, így a diák mindig angol nyelvű társaságban van és a nyelvórákon kívül is észrevétlenül fejlődik angoltudása.
  • Biztonságos reptéri transzfer: a transzfert az iskola saját busza és tanárai biztosítják, fogadják a diákokat a reptéren és visszaútnál segítenek becsekkolni.

Sok éves tapasztalat alapján mondjuk, hogy a kiutazó diákoknak a legbiztonságosabb és minden szempontból legtöbbet nyújtó környezet az iskolai szállás. Minden angliai táborunkat kizárólag iskolai szállással ajánljuk.