GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen iskolákkal dolgozunk?

Angliában és Skóciában több száz privát bentlakásos iskola (boarding school) működik. Mi 25 éve dolgozunk ezen a területen, 200+ iskolával vagyunk folyamatos kapcsolatban, látogatjuk őket személyesen, ismerjük az igazgatókat, tudjuk minden iskola jellemzőit, erősségeit, gyengeségeit. Fontos, hogy nem vagyunk egyetlen iskolával sem elköteleződve, iskola javaslatainkat kizárólag a család és a diák szemponjai alapján tesszük meg!

Csak olyan iskolával dolgozunk, melyekről a családjaink pozitív visszajelzést adnak és ahol kíváló az oktatási és ellátási színvonal és maximálisan biztonságos. Az Ön gyerekének testreszabottan fogunk ajánlani 4-6 iskolát, miután megismertük őt és a család elképzeléseit ingyenes konzultációnk során.

Hány éves kortól lehet jelentkezni angliai boarding schoolba?

A boarding school-okba 12 és 18 év közötti gyerekek tudnak jelentkezni. Rövidebb Kóstoló programokra és nyári táborokban már 11 éves kortól részt lehet résztvenni, ha a gyerek erre már érett.  
18 éven felülieknek remek egyetemi felkészítő programokat, Alapozó évet (Foundation Year) tudunk javasolni lsd. az Alapozó év menüpontot.

Mennyi időre leheT kiutazni a boarding schoolba?

 – Tanév alatti intenzív Kóstoló és Frissítő kurzusok

Ez a Total English Program lehetőség azoknak a diákoknak szól, akik 2,3,4,5 vagy 6 hetet szeretnének angliai iskolában eltölteni a tanév során. Anyanyelvi környezetben angol osztálytársakkal, tanárokkal és lakótársakkal körülvéve intenzíven fejlődik a nyelvtudás, akár alapfokról szeretnénk fejlődést elérni, akár már meglévő nyelvtudást szeretnénk frissíteni, magabiztossá tenni, erősíteni. Emellett a diák belekóstol az angol iskolai életbe, megtapasztalja a nemzetközi környezetet, önállóságra és magabiztosságra tesz szert, sok új élménnyt szerez. Ideális korosztály: 13-18 év között.

Egy trimeszter – azaz 3 hónap

3 hónap kinttöltése már jelentős fejlődést garantál gyerekünk angol nyelvtudásában – nemcsak a beszéd, hanem az olvasás, írás, szövegértés területein is. 3 hónap alatt gyerekünk alaposan megtapasztalja és kihasználja a boarding school-i életet, élményeket, barátokat és motivációt gyűjt, hazatérést követően könnyen visszacsatlakozik az itthoni iskolai tanévbe. Egy trimeszter után a magyar gyerekek magabiztosan beszélnek, olvasnak és írnak angolul, jellemzően leteszik a középfokú angol nyelvvizsgát itthon. Ez a legkedveltebb az összes programunk közül. Lehetséges kezdési időpontok minden év szeptember, január és április. Ideális korosztály: 13-18 év között.

Két trimeszter – azaz 6 hónap

A 6 hónap eltöltése remek opció, ebben az esetben az angol nyelvtudás már olyan szintre fejlődik, hogy a felsőfokú nyelvvizsga jó eséllyel sikerül. A magyar iskolába való visszailleszkedésre lehetséges évvesztés nélkül, magyarból és történelemből általában osztályozó vizsgát kell tenni. Lehetséges kezdési időpontok minden év szeptember és január. Ideális korosztály: 13-17 év között.

Teljes tanév

Teljes tanév kinttöltése fantasztikus nyelvtudást, élményt és garanciát nyújt arra, hogy gyerekünk sikeresen felvételizzen bármelyik brit vagy európai egyetemre, akkor is, ha magát az érettségit hazai középiskolájában teszi le. Ideális korosztály: bármelyik középiskolai év, a 12. kivételével.

Két tanév- Nemzetközi Érettségi

Két teljes tanév kinttöltése, melynek végén gyerekünk A Levels vagy International Baccalaureate (IB) vizsgát tesz, amellyel felvételt nyer szinte bármelyik brit vagy európai egyetemre. Az Nemzetközi Érettségit-International Baccalaureate vagy Advanced levels- a magyar Oktatási Hivatal elismeri, így természetesen magyar egyetemen is tudja folytatni tanulmányait. Ideális korosztály: Középiskola utolsó 2 tanéve.

Érettségi utáni Alapozó év

Lehet, hogy gyerekünk még nem érzi magát elég érettnek, hogy rögtön egyetemen folytassa tanulmányait. Lehet, hogy időre van szüksége, hogy végiggondolja, mit is szeretne majd tanulni. Lehet, hogy fiatalabban érettségizett, mint a többi gyerek és kell egy kis idő, hogy „beérjen”.
Talán gondolkozik azon, hogy külföldi egyetemre járjon és erre szeretne felkészülni. Ezt az évet biztos, hogy tartalmasan tölti el, ha Foundation Year-t választ!

A Foundation Year egyre népszerűbb a fenti okok miatt. Minden évben több és több bentlakásos iskolában elérhető, de ekkor már sokkal „felnőttebben” kezelik ezeket a fiatal felnőtteket. Természetesen az boarding schoolban laknak és rájuk továbbra is érvényesek az iskola szabályai. De tanulmányaikban sokkal nagyobb önrendelkezéssel bírnak.

A tantárgyak szabadon választottak, így ez az év egyszerre remek alkalom erősíteni az angol nyelvtudást és a választott szaktantárgyakat (pl. biológiát, kémiát, ha valaki az orvosi egyetemre szeretne felvételizni vagy történelmet, irodalmat, művészetet, ha pl. látásmódját, általános műveltségét szeretné fejleszteni).
A tantárgyak és egyéb elfoglaltságok választéka igen széles, személyes konzultációnk során segítünk megtalálni azt az iskolát, ahol gyermeke a leghasznosabban és motiváltan tudja eltölteni ezt a fontos évet.

Mi történik az ingyenes, személyes konzultáción?

A konzultáció személyesen történik irodánkban (Budapest 12.kerület) vagy online videohívás formájában, ami szintén remekül működik, különösen, ha a családtagok nincsennek egy helyszínen. Részt vesz rajta a Springboard két tapasztalt kollegája, valamint a diák és legalább egyik szülője.

A konzultáció ingyenes és nem kötelezi a családot semmire. Célja, hogy teljeskörű információt kapjon a család az angliai iskolákról és lehetőségekről, hogy átbeszéljük a diák és a család elképzeléseit és elvárásait, a diák kedvenc tárgyait, hobbijait, személyiségét, bizonyítványát.

Végigmegyünk együtt a rengeteg szemponton, ami szerint lehet az iskolák közül válogatni, így például: elhelyezkedés, iskola mérete, akadémiai színvonal, városok, repterek közelsége, tantárgy válaszékok, sportolási, zene, művészet, dráma lehetőségek, van-e második idegen nyelv tanulására lehetőség, mennyi időre lehet menni adott iskolákba, van-e még szabad hely, van e jelenleg ösztöndíj lehetőség és sok-sok további szempont.

Átbeszéljük a tervezett angliai tartózkodás időzítését, az itthoni tanévbe való visszailleszkedést.
A fentiek alapján testreszabottan kiválasztunk kb. 4-6 iskolát, amelyeknél ha a család úgy dönt, elindítjuk a jelentkezési folyamatot, melyet mi lépésről lépésre végigkísérünk.

Milyen kezdési időpontok vannak a boarding school-okban?

Angliában az iskolaévet 3 trimeszterre osztják. Javasoljuk a trimeszter elején csatlakozni az iskolához, ez mindig adott év szeptember, január vagy április hónapban van. A Kóstoló és Frissítő kurzusok kezdési időpontját a családdal és az iskolával együtt egyeztetjük, ebben nagy rugalmasság van, hiszen mindig aktuálisan tudjuk, hogy hol van partneriskoláinknál szabad hely az adott évfolyamon.

Hogyan zajlik a jelentkezési folyamat?

Lásd Jelentkezés lépései menüpontot. 

tandíjak

töre  remek552Az iskolai tandíjak all-inklúzívak: teljeskörűen tartalmazzák az oktatást, tanszerek és felszerelés árát, teljes ellátást, mosást, sportolást, szakköröket, hétvégi kirándulásokat, valamint a 24 órás pedagógusi felügyeletet.  Nem tartalmazza a repülőjegy és ha 6 hónapnál hosszabb tartózkodás esetén a vízum árát. 

Tandíj Trimeszter kinttöltése esetén: A tandíjakban nagy szórás van iskolák között, jellemzően 11ezer és 13 ezer angol font között mozog egy trimeszter ára. Teljes éves foglalás esetén egyénreszabottan kaphatunk tandíjkedvezményt.

A Kostoló és Frissítő programok all-inklúzív heti díja 940-1250 font között mozog.

A nyári táborok all-inklúzív heti díja 1100-1500 angol font közöttl várható 2024 nyarán. A tábordíj szuper minőségű, kiscsoportos, szintnek megfelelő angol nyelvoktatást tartalmaz, szállást és teljes ellátást az iskola biztonságos campusán, minden étkezést, ami svédasztalos, bőséges és egészséges valamint a napi 24 órás tanári felügyeletet. A tábordíj magában foglalja a délutáni szakköröket, sportokat, programokat, kirándulásokat és a reptéri transzfert az iskola saját, biztonságos járművével. A nyári táborokban kizárólag angol anyanyelvű, képzett pedagógusok oktatnak! Márciusi foglalás esetén néhány táborban kedvezményes “early bird” akció van. 

 

Milyen ösztöndíjak vannak?

Az iskolák által felajánlott ösztöndíj lehetőségek és azok elérhetősége folyamatosan változik. Minden iskola arra törekszik, hogy a diákjai harmonikus, színes és nyitott közösséget alkossanak. Ehhez kapcsolódóan nyitnak meg ösztöndíjakat a külföldi diákok részére, van, hogy 1-1 trimeszterre, van, hogy teljes tanévre. Ezekről mi folyamatosan kapunk tájékoztatást és megosztjuk a jelentkező családokkal.

Hogyan kezelik az iskolák a Covid helyzetet?

A Covid helyzetre vonatkozóan nincsen semmilyen megkötés, Angliába utazáskor nincsen kötelező Covid oltás. 

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, email-en, vagy az alábbi online Jelentkezés lap kitöltésével!

60 perces személyes video híváson keresztül „találkozunk” és megismerjük a család elképzeléseit, igényeit és elmondjuk a lehetőségeket.

Átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, pld. a tervezett kint tartózkodás hossza, időzítése, a diák személyisége, hobbijai és bizonyítványa.Így testreszabottan tudjuk kiválasztani azokat az iskolákat, melyekbe javasoljuk megfontolni a jelentkezést.

Beszélünk a tandíjról, ösztöndíjakról valamint, hogyan illeszthető bele az angliai tanulás az itthoni iskolai tanévbe. Ez a konzultáció ingyenes és semmilyen kötelezettséget nem jelent Önökre nézve.

4 + 3 =