ANGLIAI BENTLAKÁSOS GIMNÁZIUMOK: TOTAL ENGLISH PROGRAM

MIT ÉRDEMES TUDNI?

Angliában több száz privát, bentlakásos „boarding school” működik, melyek közül mi több mint 200 iskolával dolgozunk szorosan együtt, immár 25 éve. Minden egyes iskolát személyesen ismerünk, rendszeresen meglátogatunk és folyamatos kommunikációban vagyunk az igazgatókkal és csapatával.

Mit nyújtanak az angliai boarding school-ok?

Valamennyi iskola napi 24 órás angol anyanyelvi környezetet és kíváló oktatást nyújt. Gyerekünk angol anyanyelvi osztálytársakkal, tanárokkal, pedagógusokkal és edzőkkel éli napi életét. A „Total English Program” azt jelenti, hogy a magyar diákok természetes környezetben, szuper intenzíven tanulják az angolt mindennap, egész nap, hétvégéken is. Ezáltal rövid idő alatt erőteljesen fejlődik angol tudásuk, nem tudnak nem megtanulni angolul.

Fontos, hogy nemcsak a beszélt angol fejlődik, hanem egyenletesen fejlődik az olvasás, fogalmazás és szövegértés is. Sok diák arról számol be, hogy a harmadik hét után nemcsak angolul gondolkozik, hanem gyakran angolul is álmodik. Az biztos, hogy a napi 24 órás angol anyanyelvi környezetet nem lehet itthoni angol nyelvórákkal helyettesíteni vagy pótolni.

angliai-nyelvtanulás-külföldön

Ezért mondjuk, hogy akár már egy 3 hónapos kinti tanulás a legnagyobb ajándék gyermekünknek és a legfontosabb befektetés gyermekünk jövőjébe!

Mit nyújtanak MÉG az angliai boarding school-ok?

Az angol nyelvtudáson túl rengeteg hozadéka van az angliai kinttartózkodásnak.

Pozitív, motiváló környezet
Pozitív, motiváló iskolai környezet, melyben a tanár célja minden gyerekből a legtöbbet és a legjobbat kihozni. A tantárgyi tudása mellett a tanárok tudatosan építik a gyerek önbizalmát és karakterét.
Kis osztálylétszám

Kis osztálylétszám és kiváló, motivált szaktanárok, elismert tanári kar, akik minden egyes gyerekre figyelnek és nem engedik, hogy egy lassabb diák lemaradjon vagy egy tehetséges diák ne kapjon elég kihívást.

Angol nyelv és matematika

Angol nyelvből és matematikából minden évfolyamban több szinten történik az oktatás. Minden gyerek a saját lehetőségei szerint és tempójában fejlődik – így minden gyerekből ki tudják hozni a maximumot. Ebben a környezetben a gyerek sikerélményt kap, ami arra ösztönzi, hogy élvezze a tanulást, míg a kiemelkedően tehetséges gyerek testreszabott fejlesztési úton halad előre. Ha az iskola úgy ítéli meg, a külföldi diák extra angol órákat is kap, hogy minél gyorsabban felzárkózzon.

TOVÁBBI TANTÁRGYAK

A diákok saját évfolyamuk szerint tanulnak legalább 8 tantárgyat, ezek között kötelezően angolt, matematikát és legalább egy természettudományi tárgyat. A további tárgyak választéka évfolyam szerint változik, részben szabadon választható. Ilyenek például a további természettudományi tárgyak, a történelem, földrajz, művészet, színjátszás, business studies, informatika, zene, pszichológia. A diákok ezenfelül többféle  tanulási technikát („study skills”) elsajátítanak, melyek későbbi tanulmányaik során hasznosak lesznek: értelmes jegyzetelés, prezentáció, a tananyag ismétlés okos módszerei, vizsgára való felkészülés és vizsgadrukk kezelése.

EGÉSZNAPOS, MINŐSÉGI ELFOGLALTSÁG

Egésznapos elfoglaltág: a tanulási időszak után délutánonként több mint 40 sport és szakkör közül választhatnak a diákok. Mindenki megtalálja azt, amiben kedve van résztvenni, természetesen ez is angol anyanyelvi közösségben és tanár, edző vezetésével zajlik. A nagyon sportos gyerekeknek lehetősége van az iskolai sport csapatokhoz csatlakozni és bajnokságokban résztvenni. A művészet és színjátszát iránt érdeklődő diákok részére szakkörök és magas színvonalú foglalkozások lesznek. 

Angliai iskolák – tökéletes nyelvtudás, motivált tanári kar, minőségi oktatás!

angliai-nyelvtanulás-külföldön
angliai-nyelvtanulás-külföldön-
angliai-nyelvtanulás-külföldön

Melyik iskolát válasszam gyermekemnek?

Több mint 200 iskolával vagyunk személyes kapcsolatban! Az iskolák nagyon különbözőek. A földrajzi tényezők mellett nagyon fontos megérteni a különbségeket, mint az akadémiai színvonalat, az iskola méretéből adódó hangulati különbségeket, a választható tantárgyakat, szakköröket, sportolási lehetőségeket.

Vannak kisebb, családias hangulatú (150-200 gyerek) és nagyobb (500+) fős iskolák. Vannak szigorúbb és megengedőbb pedagógiai felfogás szerint működő iskolák. A legtöbb iskola vegyes, de vannak csak fiú és csak lány iskolák. Vannak iskolák vidéken, tengerparton és nagy városokban. Nincsen két egyforma iskola!

Személyes konzultációt követően megtaláljuk Önnel együtt azt az iskolát, mely az Ön gyerekének testre szabottan megfelel és ahol biztos, hogy remekül fogja érezni magát! Egyetlen iskolával sem vagyunk elköteleződve, tanácsaink objektívek és semlegesek, kizárólag a család és a gyerek igényeire fókuszálunk.

A bentlakásos iskolákkal kapcsolatos teljeskörű ügyintézés díja 250 euro. Az első személyes konzultáció minden esetben ingyenes.

Hol laknak és hol tanulnak a diákok?

Minden iskola nagyon biztonságos és csodás környezetben helyezkedik el: vannak dél-angliai tengerpart melletti iskoláink, vannak iskolák a gyönyörű, zöld, nyugat-angliai kisvárosok környékén, vannak iskoláink közép-angliai nagyvárosok mellett és a lélegzetelállító Lake District tavaknál, valamint a keleti tengerparton és Skóciában is.

Az iskolák jellemzően vörös téglás, hangulatos épületekből állnak, bár van néhány modern építésű iskola is. Mindenhol van egy központi iskolaépület, itt zajlik a tanítás és a közös svédasztalos étkezés, szorosan mellette találhatóak a gyerekeknek szállást adó épületek, ahol a fiúk és lányok külön laknak, 24 órás pedagógiai felügyelet mellett.

A gyerekek általában 2 és 3 ágyas, kényelmes, barátságosan berendezett, fürdőszobás szobákban laknak, az idősebb diákoknál lehetséges egyágyas szoba választása. Minden lakó épületben van több közös helység, ahol esténként társasozás vagy filmnézés zajlik, van kis konyha, ahol tudnak a gyerekek teát vagy kakaót készíteni és egy kis esti „snack” mellett beszélgetni. Minden lakóépületben lakik egy pedagógus a saját családjával, és általában kutyussal, cicával, ő lesz gyerekünk „pót-szülője” kint tartózkodása alatt („House parent”), aki mindenben segíti őt.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, email-en, vagy az online Jelentkezés lap kitöltésével!

60 perces személyes video híváson keresztül „találkozunk” és megismerjük a család elképzeléseit, igényeit és elmondjuk a lehetőségeket.

Átbeszéljük a legfontosabb kérdéseket, pld. a tervezett kint tartózkodás hossza, időzítése, a diák személyisége, hobbijai és bizonyítványa.Így testreszabottan tudjuk kiválasztani azokat az iskolákat, melyekbe javasoljuk megfontolni a jelentkezést.

Beszélünk a tandíjról, ösztöndíjakról valamint, hogyan illeszthető bele az angliai tanulás az itthoni iskolai tanévbe. Ez a konzultáció ingyenes és semmilyen kötelezettséget nem jelent Önökre nézve.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

11 + 6 =

Együtt működünk Németország vezető oktatási tanácsadójával, a Glasmacher Schulberatung tanácsadó irodával www.glasmacher.de.