A személyes konzultációnkon gyakran kérdezitek, hogyan zajlik egy tipikus nap az angliai bentlakásos suliban. Íme egy rövid összefoglaló:

Ami a legfontosabb talán, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy reggel kinyitod a szemed angolul történik minden😊 A szobatársaddal reggel felkeltek és felkapjátok magatokra a suli egyenruhát (nem kell gondolkozni, szuper!) és lementek reggelizni a többiekkel, ami svédasztalos. Utána átsétáltok az iskola főépületbe (kb. 1 perc) és 9-kor elkezdődik a tanítás, órarend szerint, ahogy itthon is. Az órákat viszont kis csoportokban tartják, sok tantárgyat, pl. matekot, angolt, természettudományi tárgyakat kis csoportokra bontva tanuljátok, mindenkire külön odafigyelnek. Ez az angol iskolák egyik hatalmas előnye, esélyed sincs, hogy „elvesszél”, mindenkire egyenként odafigyel a tanár. Ha kell, ebédidőben tart neked egy gyors ismétlést, korrepetálást, hogy biztos mindent értsél.

A nemzetközi gyerekek extra angol órákat is kapnak!

Az ebédszünet viszonylag hosszú, kb. másfél órás. Ez is svédasztalos és van idő nyugodtan enni, nincs tömörülés a pultoknál. Aki szeretne, részt tud venni egy-egy ebédidős szakkörön vagy csak kimegy sétálni egyet a csodás zöld iskolai parkokban. És ahogy írtam előbb, ha az egyik tanár látja, hogy az órán nem tudtad jól követni, javasolja, hogy üljetek le 15-20 percre egy kis ismétlésre. Szóval az ebédidő hosszabb, tartalmasabb, de nyugodtabb is, mint itthon megszoktuk.

A tanítás után, kb. 3 – fél 4 óra magasságában mindenki átöltözik saját ruhájába és irány a választott sport, szakkör vagy activity! Ezeket egy hosszú listából tudod kiválasztani a trimeszter elején és iszonyúan nagy a választék, ezeket felsorolni sem tudom itt. Ha majd konzultálunk élőben, mesélek róla! Lényeg, hogy egészen biztos megtalálod azt, amiben van kedved résztvenni, vagy új dolgot kipróbálni. Egy dolgot viszont nem tehetsz: nem maradhatsz a szobádban telefont nyomkodni😊

A délutáni programot követi a svédasztalos vacsora, majd ezután a leckeírás. Ezt mindenki a boarding house-ban (lakóépületében) írja, ott vagy a nagy közös könyvtárakban, vagy a saját szobájában, ami lényeges, hogy mindig van jelen tanár, aki biztosítja, hogy csend legyen és segít, ha elakadnál a házival. Aki hamar végez a leckével, kap olvasnivalót!

Este kb. fél 9-tól van Free Time, akkor lehet a többiekkel lazulni, pingpongozni, filmet nézni, kakaót vagy teát készíteni és még bekapni egy kis „snack”-et, lehet lecsendesedni, vagy telefonálni az otthoniakkal. Lámpaoltás korosztályonként változik, picit később van mint itthon, hiszen az iskola is később kezdődik reggel.

És mivel egész nap anyanyelvi angol környezetben voltál, angolul beszéltél, megvalósul a „Full English Immersion”, azaz a teljes elmerülés az angol nyelvben! Itt tényleg nem tudsz nem megtanulni angolul…😊