A nemzetközi érettségit örömmel és megbecsüléssel fogadják bármelyik európai vagy észak-amerikai egyetem felvételi jelentkezésén, így a magyar egyetemeken is. Az egyetemek pontosan ismerik az elért eredmények mögötti rengeteg tanulmányt és az objektív értékelési rendszert.  A kiemelt színvonalú oktatás, valamint az érettségi időpontjára elért tökéletes angol nyelvtudás biztos alapokat jelent az egyetemi tanulmányok elkezdéséhez. 

Angliában kétféle érettségi kurzus között lehet választani: Nemzetközi érettségi (International Baccalaureate “IB”) vagy hagyományos angliai A-level.

Nemzetközi érettségi, azaz International Baccalaureate (“IB”): ez azoknak az általános érdeklődésű diákoknak ideális, akik még nem tudják mit szeretnének egyetemen tanulni és nyitva akarják tartani az ajtót különböző szakokra. Az IB kurzuson 6 tárgyat kell választani, különböző tantárgy “blokkokból”. Ezek között szerepelnek egyebek között nyelv, science, humanities, művészet és matematika blokkok. Három tárgyat emelt szinten, hármat sztenderd szinten kötelező tanulni, minden diák kiválaszthatja melyik tárgyak legyenek ezek.  Az IB elismertsége az utóbbi időkben egyre nő, főleg azoknak ajánlott, akik minden tárgyból elég jól tanulnak, nem akartnak szakosodni és erős, széles spektrumú oktatásra vágynak. 

Advanced-level vizsgák (“A levels”) : ez a “hagyományos” angliai érettségi, 3 vagy maximum 4 tantárgyat lehet választani, mindegyiket emelt szinten tanulják a diákok. A tárgyak bármilyen kombinációban összeválogathatóak, nincs kötelező tárgy. A tárgyakat nagyon mélyen, alaposan tanulják a diákok, ezért óriási az A-level vizsgák elismertsége valamennyi európaia és észak amerikai egyetemen. Rendkívül széles a választható tárgyak köre, persze ezeket úgy érdemes összeválogatni őket, hogy megfeleljen a majdani egyetem felvételi tárgyainak.

Például: aki orvosi vagy műszaki pályára készül az válasszon biológia, kémia, fizika, matek tárgyakat.

Aki human pályára készül, választhat nyelvet, irodalmat, klasszikus civilizációt, történelmet, művészetet, drámát, zenét.

Aki gazdasági témák körében tervez továbbtanulni választhat business studies, economics, matek, computer science, szociológia, pszichológia tárgyak között.

Mindkét kurzust 16 vagy 17 évesen lehetel elkezden, kivételes esetekben elfogadják a 18 éves diák jelenkezését is. A kurzusok minden év szeptemberében kezdődnek és az anglia iskolák bentlakásos, teljes ellátást nyújtó campusain zajlanak. Természetesen évente többször van szünet, amikor a diákok hazautazhatnak és bármikor lehet őket látogani. Az iskolák modern, barátságos légkörűek, anyanyelvi angol tanárokkal, kis tanulócsoportokkal. A diákok osztálytársai angol anyanyelvű és nemzetközi diákok lesznek, a diákok megtapasztalják a nemzetközi környezetbe való beilleszkedést is.

FONTOS: Minden diák részére testreszabott tanulmányi tervet készítünk és több iskola és két éves program között egyénileg segítünk eligazodni. Emellett végig segítjük a jelentkezési folyamatot és a beiratkozást a kiválasztott iskolába. Igyekszünk valamennyi ösztöndíjat vagy tandíjkedvezményt is elérni az iskoláknál, bár biztosat igérni ezzel kapcsolatban előre nem tudunk. Keressetek bátran ingyenes, személyes konzultáció időpontot foglalni akár személyesen, akár video beszélgetés fomájában!